webpagina Kwispels Vakantie

Hondenbewustzijn is onderdeel van Kwispels Vakantie, hondenopvang in huiselijke kring

maandag 28 november 2016

Een pup die bijt, dat is toch NIET NORMAAL

Een pup die bijt, dat is toch NIET NORMAAL
Een puppycursus is een goed ding, een goed begin. Dus het halve werk. Het hele werk zit m in iets heel anders: snap ik wat voor dier mijn hond is, wat hij allemaal kan en moet kunnen doorstaan om evenwichtig groot te worden, waar zijn specifieke genialiteit op is gebaseerd en hoe zorg ik ervoor dat mijn hond niet in conflict raakt met andere honden. Daarnaast: wat vertel ik mijn kinderen over hoe het nu zit met aandacht en hoe verdeel ik die aandacht nu het best. Hoe zorg ik er voor dat voernijd, spelnijd, territoriumnijd en aandachtsnijd (jaloezie) geen rol gaan spelen in het spel tussen hond en kind. En wanneer is de energie van hond, kind en eigenaar nu eigenlijk echt in balans? Naast alle vragen die praktisch zijn: zindelijkheid, netjes terug komen bij de baas en lekker loslopen, de ontwikkelingen in de puberteit en vragen over voeding en sterilisatie kunnen wij u echt 1 op 1 en dus heel persoonlijk bij de begeleiding in het lezen van de hondentaal en het begrijpen van zijn specifieke intelligentie. Een puppycoach helpt u alle dagen zelfverzekerd met uw hond op pad te zijn. In plaats van 1 x per week gezellig oefeningen doen met de pup.

Heeft u een pup die bijt? In uw broekspijp hangt, allerlei spullen pakt om op te kauwen of zelfs uw kind wel eens bijt, dan is het zeer dringend tijd dat u een kijkje neemt op de site van de NVVH en een hondenspecialist bij u in de buurt uitzoekt om bij u op locatie te komen coachen. Ook heel gezellig, maar minstens zo belangrijk: leerzaam voor u en uw hele gezin. En de hond? Die steekt er natuurlijk ook allemaal goede dingen van op. Hij heeft dan spontaan geen Bobby-nee meer maar Bobby-Top.


We horen het zo vaak: ze hebben tandjes, dus ze bijten en dat is heel normaal. Nee hoor, het hoort er niet bij, het is niet normaal. Maar het is wel normaal dat uw hond het snel aanleert. En de bedoeling is nu juist van niet. Toch is deze spiraal zonder ingrijpen van een goed opgeleide coach moeilijk om te vormen naar gewenst gedrag van uw pup.

En ik, als hondengedragsspecialist kan u toch helpen precies dat voor elkaar te krijgen.
En dan is straks een pup die bijt,  verleden tijd.



Ik heb inmiddels zeer tevreden klanten in Purmerend, Hoorn, Haarlem, Heerhugowaard, Alkmaar, Castricum, Heemskerk en Velsen en zelfs in Amsterdam! www.kwispelsvakantie.nl (tab pagina Hondenbewustzijn)