webpagina Kwispels Vakantie

Hondenbewustzijn is onderdeel van Kwispels Vakantie, hondenopvang in huiselijke kring

dinsdag 2 december 2014

Paul wordt groter - a shopping hour

Woordcommando's geven, een gebaar toepassen, clicken, belonen en een langlooplijn vasthouden, het is wat veel bij elkaar dus we doen het vandaag gezellig samen.

Paul gaat voor het eerst in een grote stationwagen helemaal alleen achterin mee, zonder bench. Dat is avontuur 1. We geven hem het vertrouwen dat ie niet als een onhandig guppie door de auto heen gaat springen en... Dat wordt direct door hem beloond! Wat een enorme overwinning. Als elke andere grote hond hangt hij met zijn forse voorpootjes (dan toch ook weer klein) stoer over de rugleuning van de achterste stoelen en kijkt mee waar de rit naartoe gaat.

Gelukkig oefenen we dit samen zodat het besturen van de auto zonder problemen kan verlopen. Eenmaal uit de auto getild, want tjee, dat is nog veels te hoog hoor om vanaf te springen, is Paul in een nieuwe wereld beland. Deze wereld bevat veel van wat hij leuk en lekker vindt, dat heten prikkels en daar moet je als je klein bent heel veel aan wennen, zodat je later geen last hebt van al dat geprikkel.

Prikkel 1: de stoep zelf: wat laten we allemaal een troep achter op straat, kauwgom, papiertjes, zakdoekjes en niet te vergeten de geurtjes van soortgenoten. Waar Paul normaal gesproken niet voor of achteruit wil (te ver lopen hoor, ga zelf maar) wil hij nu van spoor naar spoor om te ontdekken wat er aan zijn neus trekt. We vragen vriendelijk om zijn aandacht en belonen hem elke x als hij spontaan zijn neusprikkel negeert en weer vrolijk met ons meebanjert.

Prikkel 2: lekker warm! Elke winkeldeur heeft zo'n zachte mat en een heerlijke kachel, even opwarmen hoor. En dit dan maal 20, vraagt veel geduld en oefening, maar het lukt!

Prikkel 3: Iedereen wil met me knuffelen! Gezelligheid kent geen tijd en dat ik geleerd heb tegen niemand aan te springen wordt als je uitkijkt door elke passant teniet gedaan. Dus uitleggen hoort ook bij het vak.




De ronde is klaar, nadat ik nog neus aan neus heb gestaan met de huiskat van de dierenwinkel en nu valt mijn oog op heel veel geparkeerde auto's. Paul lijkt te vragen of we nu alsjeblieft weer naar huis kunnen.

Eenmaal daar, is de vloerverwarming zijn beste vriend en ligt hij voordat we t weten alweer heerlijk te slapen.

Volgende x gaan we kennismaken met de juffies van de coach. Kijken of Paul misschien kan komen logeren in de nabije toekomst. Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten