webpagina Kwispels Vakantie

Hondenbewustzijn is onderdeel van Kwispels Vakantie, hondenopvang in huiselijke kring

woensdag 10 december 2014

Paul (24 augustus 2014) met kerst 17 weekjes groot

De 4e keer dat ik voor Paul zijn deur sta, is het alsof ik ga daten 

Met de 2 dames aan de riem een paar meter afstand tot de deur, wachten wij gespannen tot deze open gaat. Onze date is een beetje beduusd, hoezo 2 wachters erbij?

Er gebeurt te veel om met mijn ogen goed te luisteren naar wat er bij alledrie precies gebeurt. We houden gepaste afstand en Paul loopt gezellig met zijn baasje met ons mee, aan de lijn naar het park (haha, gewonnen, dit inspireert tot zelf lopen naar het park!).

Paul is behoorlijk zelfverzekerd en heeft er zin in vandaag. Hij luistert heel goed naar zijn baasje en haar dochtertje en vindt het uitstekend om regelmatig in de bench tot rust te komen, tukjes te doen, of in zijn eentje ergens op te kauwen.
Hij heeft heel erg goeie dagen, maar ook nog wel eens dat hij maar blijft springen van enthousiasme. Wat is nou al met al 15 weken ....

Paul is naar een reunie geweest van zijn nestje

Hij was de meest slanke en behendige van het stel. Een Old Englisch Bulldog mag best flink eten omdat hij voornamelijk toch uit spiermassa bestaat en flinke groeispurts maakt.Tussendoor eigen voer geven als beloninkjes voor knappe prestaties mag natuurlijk altijd! 

In het park gaat Paul direct op onderzoek uit of er een andere hond 'in' is om met hem te spelen, onverschrokken nodigt hij ze soms luid blaffend uit. Andere honden (van gemiddelde leeftijd) gaan er over het algemeen niet op in, zij geven kalmerende signalen af (lage houding, wegdraaien, wegkijken, rustig blijven staan) of waarschuwingssignalen als zij de bewegingen van een pup te druk of te opdringerig vinden (haar omhoog (borstelen), laag grommen, lip optrekken, blaffen of zelfs een snauw). Paul leert hiermee de diverse signalen uit de hondentaal kennen en daarop te reageren.

Hierbij een link naar het filmpje hierover

Er zijn 2 typische jachthonden in de buurt, die in eerste instantie binnen de meute Paul niet zo erg interessant vinden. Pas later, als we verderop zijn, zien ze in hem een 'prooi'. We hebben Paul bij ons geroepen en uitbundig beloond voor het terugkomen bij de baas, de honden vervolgden hun weg.

Daarna ontmoetten we een Boxer, reu van 4,5 jaar. Deze wilde heel graag Paul een kans geven en kennis laten maken met een paar mooie ontwijkingsmanoevres. Deed hij te wild, dan zette de Boxer zelfverzekerd even een poot op zijn rug. Al met al heel veel indrukken om af te schudden (uitschudden deed Paul een paar keer, om te taalles te verwerken).
Kan het ietsje Minder?


Is ie nu echt weg?
Safe and sound, even hallo zeggen en dan weer verder tukken

Paul op visite bij zijn 2 nieuwe maatjes


De drukte van een behoorlijk grote pup is nou niet bepaald iets waar onze honden zomaar vrolijk van worden, dus we houden veel ruimte om vrij te kunnen bewegen voor zowel de pup, als de 2 gastvrouwen. Paul mag alles onderzoeken van ze, maar een uitdaging tot spel met elkaar in eigen huis zien ze absoluut (nog) niet zitten. Wel hebben ze met z'n drieen een stoelendans gedaan, waarbij ze zeer gefocust bleven op de beloning bij het wisselen van de stoel.
Het zal wat tijd kosten om wederzijds respect en vertrouwen op te bouwen. De volgende keer neemt Paul zijn bench mee, zodat alle partijen rust kunnen nemen als dat nodig is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten