donderdag 30 juni 2016

Had ik dat maar (niet op mijn) geweten ...

Pupjes zijn zeer bewegelijke hondjes, die vanaf 10 a 12 weken niet meer naar een veldje gedragen hoeven te worden. Ook zij hebben een riem nodig, voor de veiligheid als je de deur uitstapt, om in de auto vast te maken aan de gordelbevestiging of omdat je een andere aangelijnde hond niet wilt lastig vallen met je druk bewegende pup.
Als je pup voor de veiligheid is aangelijnd en deze schrikt van iets of wil niet meer bewegen omdat hij ergens bang voor is, dan kan hij onverwacht een ruk aan de riem krijgen. Je pup wordt ook snel groter en sterker en dus kunnen deze rukken vervelend hard aankomen op de in de groei zijnde nekwervels.
De voordelen van een simpel antitrektuigje zijn legio. In de hondentrainingsshop.nl vind je het ideale antitrektuigje.

Voordelen:
- geen druk op de nek
- de hond trekt minder aan de lijn omdat het tuigje corrigeert onder de okselspieren
- de hond leert meteen dat niet trekken aan de lijn een betere keuze is
- de kans op een wervelblessure is geminimaliseerd
- het antitrektuigje groeit vanzelf mee

Met een puppycoach leer je direct veel meer over je hond, hoe deze leert en over de hondentaal. Heel veel praktische zaken die je niet leert op de hondenschool komen aan de orde, waaronder ook het gebruik van het antitrektuigje en waarom juist deze. Maar je leert nog veel meer! Voorkomen en verhelpen gedragsproblemen (ook tijdens de puberteit), goede socialisatie en habituatie, loslopen en terugkomen bij de baas, hondentaal vs mensentaal, etc.
In de eerste les krijg je het puppyhandboek aangereikt, gebaseerd op de visie van Arnoud Busscher: Mensentaal knop uit, Hondentaal knop aan. Ons puppyhandboek heet: Hondjes kennen geen haast, omdat alles nu eenmaal met veel geduld en liefde moet worden aangeleerd.

Daarnaast krijg je nog minimaal 3 praktijklessen in een hondenlosloopgebied bij jou in de buurt. Zodat je direct het gene je geleerd hebt, in praktijk kunt oefenen onder begeleiding van een gediplomeerde puppycoach.

Een goed begin is het halve werk! Lees alles over puppycoaching en de recensies van hondeneigenaren op onze site



Wil je echt bouwen aan een gezonde band met je hond, vraag dan een hondengedragsspecialist om je te coachen bij hoe je de hond weer in optimale balans krijgt met zichzelf en de omgeving. Wij bieden individuele puppycoaching en hondengedragstherapie tegen redelijke tarieven. Meer informatie? bel of mail.

Het werkgebied van Hondenbewustzijn is Noordholland.
Wil je contact met mij opnemen voor een consult, of ben je nieuwsgierig naar onze diensten bij Hondenbewustzijn? Ga naar de site, mail lucia@kwispelsvakantie.nl. of bel 06 - 51760749.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten