webpagina Kwispels Vakantie

Hondenbewustzijn is onderdeel van Kwispels Vakantie, hondenopvang in huiselijke kring

zaterdag 2 april 2016

Oh, maar hij doet niets hoor

Heeft u dat nou ook weleens? Je ziet een hond aankomen en omdat je weet dat je hond bang is voor andere honden en daarom lelijk kan uitvallen tegen een andere hond lijn je hem aan. Of je hond kan angstig gaan blaffen wat voor de andere hond een uitnodiging kan lijken om eens te komen kijken. Je loopt liever een boogje om in hondentaal je hond te laten zien dat het best mogelijk is om andere honden te negeren, maar het pad is te smal. Of, erger nog misschien, je hond is loops maar moet toch even naar buiten. Het kan natuurlijk ook zijn dat je hond net is geopereerd en het nog even rustig aan moet doen, of dezelfde voorzorg omdat deze geblesseerd is of gewond.

Affijn, talloze redenen om de hond aan te lijnen behalve vluchtgedrag of overmatig jachtinstinct en zo kan de lijst nog oneindig lang doorgaan.

Wat zou het dan fijn zijn, als men ziet dat jij je hond aanlijnt en uit voorzorg hetzelfde zou doen! Ook al doet je hond niets, is hij vreselijk sociaal, zal hij nooit uitvallen naar een andere hond en mankeert hij helemaal niets. Het is toch fijn en het getuigt van begrip voor de andere hondeneigenaar.

Daargelaten het aantal hondeneigenaren dat wel compassie toont en op een afstandje informeert naar het welzijn van je hond. Of de mensen die het gewoon zonder omhaal doen omdat ze snappen dat dit prettiger is voor de tegemoetkomende aangelijnde hond. En omdat ze ook onze hondenlosloopgebieden veilig en gezellig willen houden voor alle bezoekers. Er komen tenslotte steeds meer honden en dus hondenliefhebbers bij.

In het verkeer hebben we theorie en dat geldt ook bij het uitlaten van je hond in het hondenverkeer. Een hondenlosloopgebied betekent, de honden mogen vrij rennen en spelen. Maar het betekent niet dat je de hond niet mag aanlijnen.

Dus, dank voor uw begrip!

Note: een hond aangelijnd is niet meer in de gelegenheid vermijdingsgedrag te vertonen en dit kan hem veel stress opleveren. zoveel zelfs dat hij zich alsnog genoodzaakt voelt agressie in te zetten als u met uw aangelijnde hond te dicht nadert. Aangelijnd betekent dus ook: afstand houden en contact tussen de honden vermijden.

Met gedragscoaching van Hondenbewustzijn heeft u binnen 2 weken of, zo u wilt een paar coachingssessies, weer de band in balans met de hond. Een gedragsconsult kost 50 euro. U krijgt dan ook een duidelijk verslag met de uitleg van de te volgen menukaart voor uw hond en onbeperkt gratis online coaching bij vragen via de mail. Wilt u liever een aantal keer persoonlijk worden begeleid dan kunnen we 6 coachingslessen van 1 uur aanbieden voor 120 euro.

Wil je echt bouwen aan een gezonde band met je hond, vraag dan een hondengedragsspecialist om je te coachen bij hoe je de hond weer in optimale balans krijgt met zichzelf en de omgeving.

Het werkgebied van Hondenbewustzijn is Noordholland.
Wil je contact met mij opnemen voor een consult, of ben je nieuwsgierig naar onze diensten bij Hondenbewustzijn? Ga naar de site, mail lucia@kwispelsvakantie.nl. of bel 06 - 51760749.

Je vindt hondenspecialisten die zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging van hondenspecialisten op deze kaart.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten