webpagina Kwispels Vakantie

Hondenbewustzijn is onderdeel van Kwispels Vakantie, hondenopvang in huiselijke kring

maandag 24 november 2014

Een Golden Pei - enorm trouwe gezinshond in een lekker ruim jasje

Niet iedereen vind het leuk of aan te moedigen, maar de hond is er. En zij kan er niets aan doen. 2 tegenstrijdige karakters in haar verenigd, het moet hoe dan ook best lastig voor haar zijn.

Nemen we het beste van de 2 werelden, of zitten er ook scherpe kantjes aan. Dat risico is er natuurlijk wel. De erfelijke eigenschappen en de werkprestaties van de voorouders drukken wel degelijk een stempel op jouw gedrag en/of voorkeuren.
Als gedragstherapeut nemen we je herkomst altijd serieus, hoe moeilijk dat soms ook is. Bij voorbeeld door het ontbreken van de stamboom, of het ontbreken van het recept van de mix.  Of omdat er geen warme overdracht kon zijn, je was een zwerver of een toevallige survivor (wat dan ook wel weer wat van je erfelijke karakter weergeeft).

De baas die Luna uitlaat en verzorgt maakt zich zorgen. Volgens de 2 lijstjes (Golden Retreiver en Shar Pei) hebben we te maken met een zelfverzekerde, niet te overtreffen gezinshond, die terughoudend is naar vreemden, daardoor waakser en met een lagere agressiedrempel als hij dit van de Shar Pei erft. Lief voor kinderen en de eigen mensen, maar verder... een jager of een sporter, een zwemmer of een aporteur. Gewoon maar kijken wat ze echt leuk vindt (in ieder geval niet te vangen voor een brokje, hoort niet bij Golden Retreiver).

In sommige gevallen stokt misschien de analyse, maar we gaan voor Luna op zoek naar een leuker sociaal leven door meer te kijken naar de dieren en spelvormen die ze gezellig en aantrekkelijk vindt, zodat ze voldoende afleiding en gezonde beweging krijgt om ook beter in staat te zijn andere honden te 'lezen' die een beetje van haar schrikken af en toe.

Als we dichter bij de clue zijn, komen we hierop terug.

P.S.wist je dat Shar Pei aanleg heeft voor slechtziendheid?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten